2012. augusztus 4., szombat

Does not Prime Minister congratulates the new leader of the Copts


Elégedetlen az összetételét az új kormány Kairóban az egyiptomi kopt ortodox egyház, ügyvivő, a napilap al-virágzott cikke szerint közzétett szombaton.


Pakhomiosz püspök, III, aki meghalt március.  Senuda kopt pápa engedélyezte utódja megválasztásáig ügyvéd úgy véli, hogy a minisztérium nem egy koptoknak elkülönített arányos képviselet a kormányzati-tizede a 82 millió embert képviselő a közösség.  Mohamed Murszi Iszlám vezetője Az állami  csütörtökön kinevezett első  kormány, amely bírálta elterjedt.  Bár két nő kabinet Hisao Kandil is helyet kapott, a női érdekvédelmi csoport kifejezte csalódottságát.  A muzulmánok szalafita, de jól szerepeltek a parlamenti választásokon, nem vett részt a kormány.  
Igazságtalanság
A kopt egyház vár több minisztérium.  "Nem fogok gratulálni az új miniszterelnök a kormány létrehozását az alkalomból, mert a készítmény igazságtalan a koptok," - mondta a bemutató oldalt.  Jegyezte meg, ez különösen igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a minisztériumok száma nőtt 35.  Korábban kevesebb portfólió számítva 2-3 kopt kormány minisztere volt.  
A diszkrimináció
Az egyiptomi koptokat több terrorista támadások, Hoszni Mubarak elnök is volt ereje megdöntése után a hiba az iszlamisták hibáztatni.  A kontraszt a két közösség kiemeli, hogy az iszlám kormány, az oktatási minisztérium kapott.  A keresztények is panaszkodott, hogy a tankönyvek diszkriminálják, és neheztelt úgy vélik, hogy a korai keresztények a versek is jön tanulni, de a Biblia nem esik szó az iskolai órák.

Régebbi interjúban Maróth Miklós, alelnöke az MTA is   megjegyezte:  az egyiptomi, a leggazdagabb az ország kopt keresztények adom a tíz százalékos becsült hatvan százaléka a nemzeti vagyon az ő kezükben van. Következésképpen könnyen válhat bűnbaknak az nagyban elszegényedett többséget. A Távirati Iroda és a háttér elemzése során kiderült, hogy a választás Murszi  előző  évben, a koptok a Muzulmán Testvériség vezetője ellenfele, Ahmad Safikot támogatott.
Címkék
 Egyiptom,  kopt keresztény  egyház,  Mohammed Murszi

4 megjegyzés:

  1. Ott nagy vihar alakul, kétségem sincs!

    VálaszTörlés
  2. http://www.theblaze.com/stories/if-you-dont-leave-you-will-all-die-christians-flee-egyptian-town-after-deadly-riot/

    Ez a legújabb: Kairó melletti kisváros keresztény lakói egy éjszaka alatt kell elmeneküljenek a legyilkolás elől, mindenüket hátrahagyva.

    VálaszTörlés
  3. Ez szörnyű. Ahány copt-keresztény egyházfőt nevez ki a Vatican, az mind meghal egy-kettőre. Valósággal halálos ítélet a kinevezésük. Rémes.

    VálaszTörlés
  4. Hát, ez a régi-újfajta iszlám gyökerestül kiírtja és eltünteti az őskereszténységet a térségben, ha alkalmat kap rá.

    VálaszTörlés