2011. január 2., vasárnap

a Nemzeti Hadsereg, valamint a magyar királyi Honvédség 1919-1945 közötti időszaka

Rating:★★★★★
Category:Books
Genre: History
Author:Berekméri Árpád Róbert Illésfalvi Péter
http://www.hungarianarmedforces.com/
MAGYAR FEGYVERES ERŐK
Kedves Látogató!

"Ezen a honlapon elsődlegesen a Nemzeti Hadsereg, valamint a magyar királyi Honvédség 1919-1945 közötti időszaka iránt érdeklődők találhatnak kedvükre való anyagokat, adatokat. Ezen túl a jelölt korszak egyéb fegyveres testületeiről is meg lehet majd tudni egyet, s mást. A későbbiek során nem kizárt, hogy a Magyar Néphadsereg történetére vonatkozó írások is felkerülnek a honlapra. A tartalmak feltöltése, folyamatos frissítése természetesen a kutatás előrehaladásának függvénye.

A felület tartalmát Berekméri Árpád Róbert történész-levéltáros, Illésfalvi Péter történész-muzeológus, Maruzs Roland történész és dr. Sallay Gergely történész-muzeológus szolgáltatják. Célunk az, hogy az itt megjelenő tanulmányok, cikkek, adatbázisok segítségével az egyszerű érdeklődők, amatőr kutatók, vagy akár a hadtörténelmi kérdésekben kevésbé jártas szakemberek frissebbé tehetik ismereteiket, pontosabbá publikációikat.
A honlapra feltett írások a szerzők szellemi termékei, így részükre minden jog fenn van tartva....
"

(...)
"Lehetőséget biztosítunk mások írásainak, adatgyűjtési eredményeinek megjelenítésére is. Ha egy, már közzétett anyaghoz valaki csak egy-egy mondattal, "adatmorzsával" tud is hozzájárulni, azt is szívesen vesszük, hiszen nem érthetünk mindenhez, nem juthatunk el minden forráshoz...."

2 megjegyzés: